Hjemmebryggeri – det basale skal være på plads

By | 6. september 2017

Er du typen, som sætter pris på en god, velskænket øl af høj kvalitet – helst en specialøl brygget på et af de mange spændende mikrobryggerier, som gennem de seneste par årtier er skudt op rundt omkring i Danmark? Elsker du de mange unikke smagsnuancer, som varierer fra bryg til bryg, og som er helt unikke fra bryghus til bryghus? Og er du vild med den diversitet og trang til nyskabelse, som har udviklet sig, i takt med at antallet at mikro- og hjemmebryggerier er vokset, som følge af at øl-monopolet er brudt, og et helt nyt univers af smag og aroma har åbnet sig for øl-entusiaster verden over?

Så er du sikkert også stor fan af idéen om, at man som lægmand nu også har god mulighed for at brygge sin helt egen øl. Med fremkomsten af mikrobryggerier er antallet af hjemmebryggerier også steget. Det er blevet meget populært at brygge sin egen øl hjemme i køkkenet, i bryggerset eller i hobbyrummet – og populariteten er forståelig. Der er noget særligt ved hjemmebrygget øl, som serveres frisk fra fad – det, at øllen har stået og brygget over dage, uger eller måneder i dit eget hjem, gør, at du sætter ganske anderledes pris på det gode øl. Øllet bliver et personligt projekt, og du kan indvie dine venner og familie i din hobby på en helt anden måde, end det normalt lader sig gøre med andre fritidsaktiviteter. Hjemmebrygget øl vækker som regel glæde og begejstring, hvor end du vælger at servere det, og uanset lejlighed – forudsat, selvfølgelig, at det er brygget efter afprøvede metoder, på det rette udstyr, og med råmaterialer af høj kvalitet.

Det er nemlig ikke helt underordnet, hvilket udstyr du vælger til dit hjemmebryggeri, og hvilke råvarer du brygger din øl på. Markedet for såvel udstyr og tilbehør til hjemmebrygning som krydderier, malt, gær, humle osv. er stort, og omfatter både webshops og fysiske butikker. Og kvaliteten på udstyr og materialer varierer meget. Hvis du vil undgå at gå helt galt i byen, når du skal anskaffe bryganlæg, maltmøller, udstyr til flaskning, mæske-udstyr og lignende, bør du rådføre dig med andre, som har erfaring med brygning af øl på hobbyplan. Du kan for eksempel gå ind på http://xn--lbryggerbloggen-4tb.dk og finde nyttig information samt tips og trick til, hvordan du får succes med at brygge din egen øl, og dermed gøre din nye hobby til en succes.