Støt fremtidens skove

By | 7. marts 2019

Det er ikke nogen hemmelighed, at verdens regnskove er stærkt truet. Alt for mange års fældning har sat sine spor, og for hver dag der går forsvinder, der mere og mere regnskov. 

Der er mange årsager til, at regnskoven forsvinder. Træet fra regnskoven er i mange år blevet brugt i møbelproduktion, og vesten overforbrug har gjort, at efterspørgslen efter træ har været stor. I dag er der heldigvis mange møbelproducenter, som bruger certificeret træ til deres møbler. Befolkningen omkring regnskovene begynder også at fælde regnskoven, fordi at de gerne vil dyrke jorden. De er ofte fattige, og har brug for jord til at dyrke råvarer på til både at brødføde deres egne familier, men også til at sælge videre. 

Køb en hjælpende hånd

Selvom det kan være svært at forestille sig, at noget så langt væk kan få betydning for os omme på den anden side af jorden, er det vigtigt, at vi gør noget. Regnskoven har stor betydning for vores planet, og det er uanset, hvor du bor henne i verden. Klimaet afhænger meget af regnskoven, og flere analyser viser, at CO2 indekset stiger i takt med at regnskoven forsvinder. Derfor er det vigtigt, at der bliver skrevet til handling nu. 

Det allerførste du kan gøre, er selvfølgelig at lade vær med at købe produkter, som er lavet ud af træ fra verdens regnskove. Det kan du også enten spørge personalet om, der hvor du køber dit møbel ellers står der også ofte, hvor træet stammer fra et sted på møblet. 

Hos organisationen Verdens Skove, der støtter skove i hele verden, er det muligt at købe en regnskovscertifikat. Når du kommer et certifikat støtter du, arbejdet i at bevare verdens regnskove. Regnskovscertifikatet kan også være en rigtig god gave til en, som har alt. Med til certifikatet medfølger der et fint bevis, som man kan have stående fremme.